Suchen und Finden
U bevindt zich hier: Reispagina > Balatonmeer

De Hongaarse zee

Balatonmeer


Het Balatonmeer is met zijn 200 km. lange oever het grootste zoetwater meer van Europa. Met zijn grote en goed verzorgde grasstranden is Balaton de ideale plek voor alles wat met waterbeleving te maken heeft.
Het zuidelijk deel van het meer is een levendige haven voor families en jongeren met all inclusive resorts, veilige en ondiepe badplaatsen en een grote concentratie van bars en nachtclubs.


       

Regiobeschrijving:

Het Balatonmeer is met zijn 200 km lange oever het grootste zoet water meer van Europa. Met zijn grote goed verzorgde grasstranden is Balaton de ideale plek voor alles wat met watersport te maken heeft. Van mei tot september kan je er terecht voor een echte strandvakantie. Zelfs in september, na de drukte van de zomer kan je er je zomergevoel nog even verlengen.

Het noorden is rustiger, groener en trekt vooral natuur- en cultuurliefhebbers aan. Met Balatonfüred als hoofd- en badplaats, de abdij van Tihany, het barokke kasteel in Keszthely of de wijngaarden in Badacsony valt er heel wat te beleven:
 
  • Stranden: tal van uitgeruste stranden zorgen voor een echte vakantiesfeer. Het einige verschil met Spanje of andere traditionele vakantielanden, is de prijs die u betaalt voor eten en drinken. Kiezen voor Balaton is kiezen voor een zorgeloze strandvakantie.
  • Watersporten: zeilen, surfen, parasailing, aqua paradijzen enz.
  • Vissen: het Balatonmeer is bijzonder visrijk en is dan ook een paradijs voor de visser.

 button_naar_de_hotels.jpg