Suchen und Finden
U bevindt zich hier: Gezondheid

Hongarije, een bron van gezondheid en ontspanning

Gezondheid

 

Naast de mooie natuurlandschappen en de ontelbare wellness- en kuuroorden kunt u terecht voor een op maat aangeboden reeks van therapiën en sportactiviteiten. Dit alles zorgt voor een ontspannen en weldoende vakantie. Hongarije is een ware bron van gezondheid voor iedereen.

 

Samenstelling van het bronwater van Hévíz

 
Katoden
mg/l
Kalium 6,8
Natrium 27
Ammonium 0,32
Kalzium 81
Magnesium 36
Eisen 0,04
Totaal 151
 
 
Anoden    mg/l
Clorid 23
Bromid 0,11
Jodid 0,021
Fluorid 1,4
Sulfat 64
Hydrogencarbonat 378
Sulfid 3,2
Totaal 470

 

Indicaties (waarbij Hévíz kuur goed is)

  -  Spondylitis ankylopoetica, periode van chronische ontsteking van de
     gewrichten
  -  Behandeling van reumatische aandoeningen van het bewegingsapparaat    
  -  Ostyeoporose, degeneratieve (slijtage) ziekten van de wervelkolom,
     gewrichten, ledematen Nawerkingen bij operaties aan de ledematen
  -  Ziekte van Bechterew
 

 Contraindicatie (kuur af te raden)

  -  kankerpatienten
  -  kinderen beneden de 12 jaar
  -  zwangere vrouwen
 
Elke medicinale kuur start en eindigt steeds met een doktersonderzoek.
 

Info artrose em artritis

E  Hoe ontstaan gewrichtspijnen? Kan men ze voorkomen en hoe moet men ze behandelen? Gewrichtspijnen kennen geen leeftijd. Ze kunnen zowel bij zeer jonge kinderen voorkomen als bij volwassenen of ouderen.
 
Bij Bij jonge kinderen (al vanaf 3 jaar!) kunnen er tijdens de groei stoornissen optreden met pijn en misvorming als gevolg. Er bestaan ook m meerdere vormen van artritis. Met aangepaste behandeling kunnen de m meeste misvormingen voorkomen worden.
Bi Bij volwassenen is er een piek tussen de 35 en 40 jaar. Voornamelijk  Ne  nekartrose. Ze komen wel meer voor bij het ouder worden: slijtagereuma.


Waardoor worden gewrichtspijnen veroorzaakt?

De belangrijkste oorzaken zijn:

Artrose: komt van "arthron" en "ose" = sleet, er is een aftakeling van het kraakbeen en een verbreding van het gewricht; er zijn af   geen afwijkingen in het bloed en er is geen ontsteking.

Artritis: het woord komt van "arthron" = gewricht en "itis" = ontsteking, het is een echte ziekte met a fafwijkingen in het bloed en aantasting van organen, zoals longen, nieren, hart.

Er  wordt een onderscheid gemaakt tussen acute en chronische artritis.
  • Acute artritis: plots opkomende hevige ontsteking van 1 of meer gewrichten, die enkele dagen duurt en dan weer verdwijnt. vb. jicht, pseudo-jicht (kalk komt vrij in een gewricht) of acute gewrichtsreuma: vooral na kekeelontsteking (is nu minder door gebruik antibiotica).
  • Chronische artritis: kent een langdurig verloop. vb. reumatoïde artritis, psoriatische artritis, spondylitis ankylosans (ziekte van Bechterew)
Schema van een artritis: Reumatoïde artritis begint plots. De diagnose moet zo vlug mogelijk gesteld worden, liefst binnen de 6 weken en di direct behandeld worden want na 6 maanden zonder behandeling zijn de letsels onomkeerbaar.