Suchen und Finden
U bevindt zich hier: Reispagina > Hvz, een bron van gezondheid!

Het grootste natuurlijke thermaal meer in Europa

Hvz, een bron van gezondheid!


Hvz is het meest bezochte kuuroord in Hongarije. Het idyllische stadje telt 4.500 inwoners en is gelegen op 5 km van het Balatonmeer.

  • Het Hvz meer is een vulkanisch ontstaan meer dat met 4,4 hectare het grootste thermaal meer van Europa is ent het enige bruikbare in de wereld.
  • Door de eeuwen heen gebruiken mensen het geneeskrachtige warme water om lichaam en geest te versterken.
  • De klassieke Hvz kuur is als het ware een vloeibare therapie; water en modder uit het Hvz meer hebben door hun specifieke mineraalrijke samenstelling een weldoende werking tegen reuma, artrose en andere bewegings- en spierkwalen.


Regiobeschrijving:

Het grootste thermale meer van Europa dat geschikt is om te baden bevindt zich in Hvz. Omdat de watertemperatuur nooit onder de 25 C zakt, kan je hier het hele jaar door een duik nemen. Per seconde stroomt er 440 liter warm water vanuit de vulkanische bronkrater, die 38 m. onder de zeespiegel ligt, het meer in. Het water in het 4,4 ha. grote meer is op 2 dagen volledig ververst; van een natuurlijke zuivering gesproken!


Wellness door de jaren heen:

In een ver verleden wisten de Romeinen en de Grieken het water van het Hvz meer reeds te waarderen. Nadien kwamen de Turken met hun stoombaden en uiteraard de Habsburgers met keizerin Sissi. Na de tweede WO deden de Russische overheersers zich tegoed aan de heilzame kracht van het water. Dit alles bewijst dat kuurvakanties van alle tijden zijn en niet enkel in Hongarije maar zeker ook in Hvz. Jaarlijks bezoeken bijna 1 miljoen toeristen Hvz. Het is nu de beurt aan U!

Een vloeibare therapie:

Het water van het Hvz meer heeft een bijzondere samenstelling. Dit resulteert in een geneeskrachtig effect dat kuren en meer bepaald medicinaal kuren een bijzondere dimensie geeft.
"Medicinaal kuren" begint steeds met een doktersonderzoek. De klassieke Hvz kuur bestaat eruit om dagelijks of in het thermaal bad van het hotel ofwel buiten in het meer gedurende 4 x 15 minuten rond te dobberen. Het mineraalrijke water dringt zo door in uw lichaam en zorgt voor een heilzame werking en voor de activering van uw inmumsysteem. Spierpijnen, reuma, artrose en andere problemen aan de bewegingsorganen worden afgezwakt en zijn vaak voor maanden naar de achtergrond verwezen. De optimale duur van een kuur bedraagt 3 weken. Voor een pijnvrije kerstmis moet je in het voorjaar komen kuren, wordt weleens gesteld! De combinatie van warme bronnen, idyllische charme en moderne wellness faciliteiten maken een verblijf in Hvz tot een ontspannende ervaring voor lichaam, geest en ziel.

Andere kuurbehandelingen:

  • Modderbaden: de modder bevat een bijzonder hoge concentratie van de bijzondere stoffen en mineralen die ook in het Hvz water zitten.
  • Voetreflexologie: de voet is de landkaart van het menselijk lichaam.
  • Het gewichtsbad: Dr. Karoly Moll ontwikkelde in Hvz een behandelingsmethode voor slijtageverschijnselen aan de ruggewervel.
  • Massages: een aantal aanvullende massages; al dan niet op doktersvoorschrift, wordt in alle hotels aangeboden.
  • Kneipp-methode: het afwisselen van koude en warmte verhoogt uw lichaamsbeleving.


button_naar_de_hotels.jpg