Suchen und Finden
U bevindt zich hier: Reispagina > West Hongarije

Een bron van gezondheid

West Hongarije

Hongarije mag dan wel een klein land zijn, een varierend landschap en een culturele verscheidenheid zijn naast de hoofdstad Budapest kenmerken die instaan voor een bijzondere beleving.
De diverse badplaatsen in West Hongarije krijgen terecht het predicaat mee "Bron van gezondheid". Hier bevindt zich ook het grootste thermaal meer ter wereld dat geschikt is om teá baden; nl. het HÚvÝz Meer. Omdat de water-temperatuur nooit onder de 26 ░C zakt (zelfs niet in de winter), kan je hier het hele jaar door terecht om ondergedompeld te worden in het warme geneeskrachtige water.


  • Is gekend omwille van een jarenlange traditie in kuren en wellness. Het HÚvÝz meer en de vele bronnen liggen aan de oorsprong van een bad en gezondheidskuur die reeds bekend was in de tijd van de Romeinen; een vloeibare therapie als het ware.
  • Met "Kiss Balaton" of "klein Balaton" beschikt de regio over een natuurgebied met een uniek aanbod voor wandelaars en natuurliefhebbers.
  • In de diverse historische stadjes zoals Keszthely en Sopron kan je terecht voor talrijke culturele uitstappen.

Regiobeschrijving:

Hongarije is het land van vele thermaal bronnen . Vele van deze bronnen hebben een bijzondereá geneeskrachtige waarde en worden dan ook gebruikt voor tal van behandelingen. Een korte of langere kuur kan zowel goed zijn bij revalidatie als in de preventieve sfeer. Uit deze kuurtraditie groeiden de jongste jaren echte wellness- en kuurhotels die in ideale omstandighedená lichaam en geest met elkaar in perfecte harmonie brengen. Deze hernieuwde energie geeft als het ware vleugels.

Het Balatonmeer is een waar paradijs voor allerhande watersporters en zonnebaders, maar ook de fietsers en de ruiters komen aan het grootste binnenmeer van Europa ten volle aan hun trekken.

Op de heuvels aan de rand van het Balatonmeer kan je niet enkel genieten van schitterende panorama's, maar zorgen eindeloze wijngaarden voor een vele uitstekende wijnen. Het zonnige klimaat van april tot oktober zorgt voor rijpe en karaktervolle wijnen die de hongaarseá gastronomie nog een extra dimensie bijbrengen.áá